Sök
Stäng denna sökruta.

Epilering

Epilering med diatermi hos Vackrare Hudhälsa av Linnea i Göteborg.

 

Permanent Hårborttagning.
Oönskade hår i ansiktet kan upplevas besvärligt med epilering även kallat nålepiering kan du få hjälp med din hårväxt av Auktoriserad Hudterepuet Linnea.

Ansiktshår har du grova hår på hakan eller överläppen då kan Epilering eller nålepilering som det också heter vara något för dig. Metoden fungerat på områden med oönskade hår som ansikte, bröst runt navel mm. Epilering är med permanent hårborttagnings- metod där man avlägsnar håret permanent med hjälp av  sterila engångsnålar och elektrisk ström s.k. Diatermiteknik. Det är en vetenskapligt testad metod. Det finns olika metoder för epilering diatermi.  Jag använder mig av Blendmetoden-Hårproducerande celler förstörs genom kemisk reaktion.

Var kan man Epilera?  Epilering lämpar sig för hårborttagning på mindre områden ex. ansiktet, bröst, runt naveln. Passar utmärkt efter permanent hårborttagning med IPL eller laser på större områden då enstaka hår kan finnas kvar.

Håren växer olika och kan befinna sig i olika faser. Du kan inte ser på håret vilken växtfas den är i. Det sker under hudytan i hårfollikeln.

Det viktigt att epilera med jämna mellanrum så du fångar upp rätt fas. Var tredje till fjärde vecka är vanligt att börja med. Det är något du och din hudterapeut kommer överens om.

Anagen – Tillväxtfas, Hårfollikeln producerar ett hårstrå. Det nya håret skjuter ut det gamla.

Katagen – Övergångsfas, Håret har nått sin fulla längd.

Telogen – Vilofas, Tillbakabildning av hårsäcken.

För att lyckas med Epilering är det viktigt att du följer instruktionen och behandlingsplanen som du och din hudterapeut kommer överens om.

  1. Du får inte röra hårväxten mellan behandlingarna. Plockning, vaxning och trådning kan motverka resultatet då det kan stimulera hårväxten.
  2. Du behöver gå på regelbundna behandlingar dvs. så fort håren har växt ut och inte vänta för länge mellan behandlingarna, för ett snabbt och effektivt resultat.
  3. Efterbehandla hemma med kylbalsam eller annan lugnande/läkande produkt tills rodnaden lagt sig.
  4. Om skorpor mot förmodan uppstår, rör inte dessa.
  5. Utsätt inte det behandlade området för sol eller solarium så länge huden är röd eller svullen och två veckor efter det.
  6. Undvik allmänna bad i direkt anslutning till behandlingen.
  7. Vid infektion i kroppen, stress eller trötthet kan behandlingen kännas mer smärtsam.
  8. Skulle området bli infekterat eller om skorpor uppstår och om rodnad/svullnad inte försvinner, kontakta din hudterapeut.

Vanliga frågor

Epilering lämpar sig för terminal hår. d.v.s det håret som är lite tjockare. Dock spelar färgen på håret ingen roll. Det kan vara vitt, svart, brunt, rött eller grått.

Ja håren försvinner permanent. Du ska vara säker på att du vill bli av med ditt hår permanent. Det går inte att ångra sig när behandlingen startat.

Alla människor hanterar smärta olika. Vissa tycker knappt att det känns medans andra tycker det gör ont. Är du smärtkänslig går det utmärkt att applicera bedövningssalva innan ditt epileringsbesök.

Flera behandlingar krävs.  Antalet beror på hur mycket hårväxt som ska epileras. Det spelar även roll hur ofta du går och epilerar dig. 

Nej håret blir inte grövre av nålepilation.

När man startar behandlingen gör man upp en behandlingsplan och tidsintervall.  I början brukar man får gå allt från varje vecka till var fjärde. Det beror på hur mycket hår du ska ta bort samt hur snabbt håret växer ut igen.

Nej undvik trådning, vaxning och pincett mellan behandlingarna. Det kan stimulera hårväxten. Det går bra att klippa och raka håret,

Nej undvik trådning, vaxning och pincett mellan behandlingarna. Det kan stimulera hårväxten. Det går bra att klippa och raka håret,

Nej undvik trådning, vaxning och pincett mellan behandlingarna. Det kan stimulera hårväxten. Det går bra att klippa och raka håret,

Det går bra förutsatt att du inte använder någon annan medtod som drar ut håren med roten. Men uppehåll är inte att rekommendera för att få ett lyckat resultat.

När de hårväxtproducerande cellerna minskar och blir påverkade av behandlingen sker hårväxten långsammare. Du kommer då få utöka tiden mellan behandlingarna. Håret kan ändra sig i färg och bli tunnare innan det försvinner helt.

Priser

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.